Odmítnout vše můžete zde.

NOVINKY

arr3ThermowindPočínaje 21.7.2018 jsme se stali výhradním zástupcem značky Thermowind v ČR a na Slovensku. V...

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 24 750 Kč (1 039,50 €)
skladem
naše cena 396 Kč (16,63 €)
skladem
naše cena 479 Kč (20,12 €)
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 25 900 Kč (1 087,80 €)
skladem
naše cena 290 Kč (12,18 €)
skladem

KONTAKTY

SILESIA MACHINERY s.r.o.
Hutnická 899
739 61 Třinec
tel: +420 776151212, +420 607177588
info(a)thermowind.cz
IČ 06313540
DIČ 06313540

23. 12. 2019

Jak dlouho udit vepřový bůček

Jak dlouho udit vepřový bůček?

Nemusíte mít velký hlad, a přesto stačí jen slovo a začnou se Vám na jazyku
neodbytně sbíhat sliny. 
Jak dlouho je ideální udit bůček, abyste si na něm opravdu pochutnali?

Nejčastější chyby při uzení

Příprava vepřového bůčku není nijak složitá. Postačí bůček, sůl, česnek a nechat naložit. Jak dlouho však nechat tento bůček udit? Pokud ho budete udit příliš krátce, může se snadno stát, že bude syrový. V opačném případě můžete pro změnu zaplakat nad výdělkem ve chvíli, kdy bude černý jako starý škrpál. Jistě si také nikdo nepřeje, aby mu z jeho laskominy polovina během uzení odkapala.

Uzení teplým kouřem

Doba uzení musí být pochopitelně odvislá od velikostí kusů bůčku, které udíte. Jako ideální se udává velikost kusů o váze 1kg – 1,5 kg. Toto maso by se mělo udit teplým kouřem při teplotě mezi 60-80 °C, a to přibližně 6-10 hodin. V případě dodržení tohoto jednoduchého postupu byste měli mít dostatečnou záruku, že se na uzeném bůčku opravdu pochutnáte.
Pamatujte také na to, že ještě před samotným uzením je nutné kousky masa důkladně osušit!

Uzení studeným kouřem

Další možností, která připadá v úvahu, je uzení zastudena. K tomu se hodí
především větší kusy bůčku, přičemž doba nakládání bývá kolem dvou týdnů. Tady je třeba bůček průběžně kontrolovat, protože maso musí být stále potopené v nálevu, který nesmí zapáchat. Takové uzení pak trvá osm až deset dnů.
Je tedy jen na Vás, jestli budete preferovat uzení studeným nebo teplým kouřem. Výsledek by však měl být pokaždé stejný. Na svém uzeném bůčku byste si měli skutečně pochutnat a právě doba uzení na tom má rozhodující podíl